Dags för Sommartid, Passa på att testa jordfelsbrytaren!

Nu i helgen, natt mellan lördag och söndag, är det dags att ställa om klockorna till sommartid.

"Grillen ställer man fram på sommaren, därför ställs klockan fram en timme"
Klockan 02:00 på söndag ställs klockorna fram till 03:00

I samband med detta är det många klockor som ska ställas om. På ugnen, mikron, på TV eller andra apparater. Då blir det ett mycket bra tillfälle att även testa jordfelsbrytaren. För ska vi vara ärliga, största anledningen att vi inte vill testa den är för att vi måste ställa om alla klockor i hemmet.

Jordfelsbrytaren ska kontrolleras enligt det intervall som tillverkaren angivit och detta ska stå anslaget vid varje elcentral. Saknas information om detta är det bra att kontrollera jordfelsbrytaren MINST två gånger om året, t.ex vid sommar- och vintertidsomställningen

För att testa jordfelsbrytaren, gör så här:
Provning utförs genom intryckning av testknappen och jordfelsbrytaren ska då omedelbart lösa ut. Återställ sedan genom att lyfta upp reglaget.

 

 

Snart dags för "Ladda hemma" bidraget

Från och med den 1 februari kan man även som privatperson ta del av det stöd som Naturvårdsverket delar ut till dem som installerar laddstationer för elbilsladdare.

Bidraget täcker 50 procent av kostnaderna för själva utrustningen (laddboxen), samt 50 procent av installationskostnaden, som till exempel framdragning av el. För att kunna söka bidrag måste den sökande äga eller ha nyttjanderätt på fastigheten där laddstationen installeras.

För bostadsrättsföreningar och övriga fastighetsägare finns bidraget kvar i samma form som tidigare.

Om detta låter krångligt men intressant så hör av er till oss så hjälper vi er!

Sammarbete med Besiktningsman.se

New Otiv Engineering har tecknat avtal med Besiktningsman.se Sverige AB

Besiktningsman.se Sverige AB levererar paketlösningar för framförallt Entreprenadbesiktningar och är ett av Sveriges största konsultföretag inriktat bara på Besiktning.

New Otiv Engineering kommer att leverera underkonsulttjänster inom Entreprenadbesiktning av Elanläggningar.

Läs mer om Besiktningsman.se Sverige AB på www.besiktningsman.se